FORGOT YOUR DETAILS?

STRUŽENJE

Na CNC stružnicah priznanega nemškega proizvajalca TRAUB nudimo usluge struženja obdelovancev od najmanjšega premera Ø 10 mm in vse do premera Ø 450 mm ter max. stružne dolžine L=1500 mm.

Naš strojni park trenutno zajema 8 kosov CNC stružnic z različnimi karakteristikami, med katerimi so:

  • stružnice z gnanimi orodji (npr. z zmogljivostjo rezanja navojev do M16 mm),
  • stružnice s podajalno napravo – le-te so namenjene za izdelavo kosov iz palic, itd.

Z omenjenimi stroji zagotavljamo točnost obdelave vse do 0,01 mm.
Obdelujemo najrazličnejše kose, vse od enostavnih sornikov, puš, matic, vijakov … do zelo zahtevnih osi, gredi z raznimi utori in posebnimi stopenjskimi navoji.
Obdelovanci so iz različnih materialov, kot so jeklo, INOX, ALU-plastika, broni, odlitki in tudi kaljene materiale, trdote do cca. 60 HRC.

Naši izdelki so namenjeni predvsem za najrazličnejše hidravlične komponente, dvigala, žerjave, dvižne ploščadi, transportne naprave, hidroelektrarne.

KLASIČNA OBDELAVA

Poleg sodobnih CNC strojev razpolagamo seveda tudi z nepogrešljivimi stroji za klasično obdelavo. Na njih izdelujemo predvsem najrazličnejše rezervne dele in manj serijske izdelke (tudi po 1 kos), ki so prav tako nepogrešljivi v najrazličnejših proizvodnjah.

Kljub malim serijam navadno ravno ti kosi zahtevajo zelo različne postopke obdelave in tudi točnost, kar zagotavljamo z različnimi klasičnimi stružnicami, med katerimi največja omogoča struženje obdelovancev premera do Ø400 mm in stružne dolžine 2000 mm oz. premera do Ø800 mm in stružne dolžine 350 mm.

Ta stroj je letnik 2013 in je med drugim opremljen tudi s 4-čeljustno vpenjalno glavo, najrazličnejšimi podpornimi linetami in digitalnimi merilnimi letvami.

VALJANJE NAVOJEV

Navojni valji so na voljo v različnih vrstah in velikostih, vendar vsi uporabljajo mehanizem, pri katerem se kaljene jeklene matrice ujemajo in nastavijo tako, da prodrejo s silo, da bi preoblikovale materialno površino okroglega premera v navojno obliko.

Izdelujemo vse vrste navojev in vreten praktično brez dimenzijskih omejitev (valjamo lahko posamezne komade in palice do dolžine 6 metrov, premera od 3 mm do 50 mm), večjih in manjših serij na različne materiale.

GLOBINSKO VRTANJE

Globoko vrtanje postaja, zaradi vedno večjih zahtev kupcev, nepogrešljivo v kovinski industriji.

Globinsko vrtanje se uporablja v različnih materialih, od aluminija do super zlitin, in je sposobno doseči tesen nadzor premera, ravnosti in boljše površinske obdelave v obdelovancih.

Proces vrtanja z globokimi vrtinami izvajamo, z uporabo posebnih orodij, v namenskem vrtalnem stroju, ki izdeluje luknje v smeri premera v kovino. To omogoča zanesljivo, natančno in učinkovito doseganje proizvodnih toleranc in zahtev.

Nudimo vam vrtanje do 500mm globine.

REZKANJE

3-osno rezkanje na CNC rezkalnem centru do dimenzije 600x400x400 mm (x/y/z).

TOP